Groepslessen en begeleiding naar een vitale leefstijl

Wij bieden diversen lessen aan om jou te helpen naar een groter geluk en een fitter leven.

Stel niet uit! Start vandaag nog met een gezondere leefstijl. Hieronder meer informatie over onze groepslessen.

Groeplessen

Yin Yoga

Yin yoga biedt een schat aan voordelen;

Pilates

Workout voor het gehele lichaam.;

Yin Yang Yoga

Bij deze les worden er twee yoga stijlen gecombineerd;

Yoga

Ieder mens kan yoga beoefenen;

Kracht Fit - Pilates

Werk aan conditie en krachtopbouw;

Zumba

Onze Zumba danslessen bieden jou een effectieve workout;

Kundalini Yoga

Een fijne uitdagende yogales;

Qigong

Een bewegingsleer met vloeiende bewegingen;

Strong Nation

Strong nation is een revolutionare high-intensity workout (HIIT);

Yoga Strech

Een fijne uitdagend les met stretch oefeningen in de vroege ochtend;

Dance

Bewegingsmeditatie, creatieve en therapeutische dans;

Breath & Movement

Om verbinding met lichaam en geest te vergroten;

Gentle Yoga

Deze vorm van yoga beweegt het lichaam op een zachte, niet-belastende manier;

Steps

Een fijne manier om verschillende onderdelen van het lichaam te trainen;

Stoel Yoga

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm;

Hieronder meer uitleg over de lessen

Yin Yoga

Yin yoga biedt een schat aan voordelen die je kunnen helpen pijn van oude blessures, spanning, stress en angsten te verlichten en je algehele welzijn te verbeteren. Yin yoga is heel laagdrempelig, je hoeft niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. In yin yoga worden houdingen lang aangehouden, van 2 tot 5 minuten of langer. Deze houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Hiermee rek je dieperliggende spieren en maak je het schoudergewricht en bekkengebied los. Yin yoga wordt ook wel “meditatieve yoga” genoemd.

Yin Yoga:
> is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken
> bevordert lichaamsbewustzijn en het helpt je thuiskomen bij jezelf, bij wie je werkelijk bent
> is geschikt voor iedereen, voor beginners en gevorderden.

Pilates

Pilates is een work-out methode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. Het leuke aan Pilates is dat je eindeloos kan variëren en/of combineren met andere disciplines en het met of zonder machines kan beoefenen. Pilates is een zachte discipline en wordt daarom vaak met yoga vergeleken. Het helpt uitstekend om je lichaam (weer) in vorm te krijgen. De trainmethode levert je in de eerste plaats diepe spieren op en zorgt ook voor evenwicht en flexibiliteit.

Voordelen van pilates:
> Verbetert je lichaamshouding.
> Workout voor het gehele lichaam.
> Meer energie.
> Verlengt en versterkt je spieren.
> Betere coördinatie.
> Soepeler lichaam.

Yin Yang Yoga

Tijdens de Yin Yang Yoga worden twee yogastylen gecombineerd. De les wordt gestart met een Yin sequence, waarbij houdingen langer passief worden aangehouden en de focus wordt gelegd op de ademhaling. Dit werkt op het diepere bindweefsel en versterkt de gewrichten. Langzaam wordt er toegewerkt naar een Yang sequence, dit verwijst naar een actievere yogastijl die werkt op de spieren en de bloedstroom. Kracht en uithoudingsvermogen zullen hierdoor toenemen. Deze houdingen kunnen pittig zijn, maar door de Yin sequence zal het lichaam hierop voorbereid zijn. Deze les wordt altijd afgesloten met een begeleide meditatie.

Yoga

Ieder mens kan yoga beoefenen zolang hij of zij ademt. Yoga is veelomvattend. Van fysieke oefeningen tot meditaties, geestversterkende oefeningen, ademhalingsoefeningen, acceptatie van ‘wat is’ en spirituele filosofie. Op iedere leeftijd kan men hier de voordelen van ervaren. Tijdens de les werk je aan je souplesse en spierkracht. Je leert ruimte te nemen om lichaam en geest steeds verder in balans te brengen, je lichaam goed te voelen en om de verbinding met jezelf te versterken.

Kracht Fit - Pilates

Begin met Kracht Fit – pilates en werk aan een gezonde levensstijl. Het is een dynamische manier van groepsfitness met als doel fit, sterk en gezond worden. Kracht Fit betekent op een leuke manier fit worden. De nadruk ligt op kracht en conditie, waarvoor geen machines worden gebruikt. Je lichaam wordt een machine. Kracht Fit bestaat uit functionele oefeningen waarvoor je het hele lichaam gebruikt. De les bevat een hoge mate aan cardio. Je werkt met gewichten, kettle bells, elastieke banden en yoga ballen. Zo ontstaat een afwisselende les waarin zowel kracht als conditietraining aan bod komt, zonder te springen.
De oefeningen voeren we uit op muziek. Werk aan een levensstijl die je leert met Kracht Fit: gezonder leven en meer bewegen. De combinatie van voeding en beweging zorgen ervoor dat je fitter wordt en langer gezond blijft.

Kracht Fit – Pilates:
> voor alle leeftijden en trainingsniveaus
> bepaal zelf je trainingsambitie van de les
> zeer gevarieerde training door de verschillende trainingsvormen.

KUNDALINI YOGA

Wat je kan verwachten is een fijne uitdagende yogales waarbij dynamische yoga oefeningen, ademhalingstechnieken en soms ook meditaties worden toegepast. Na de les voel je je vaak energiek en opgewekt. Als je het een tijdje beoefent zul je merken dat je je zowel fysiek als mentaal sterker voelt en lekkerder in je vel gaat zitten. Alle niveau’s zijn welkom!

qigong

Qigong is een bewegingsleer waarbij je met vloeiende bewegingen en door middel van lichaamsbewustzijn innerlijke harmonie creëert

Tijdens een Qigong les ga je met zachte soepele bewegingen gecombineerd met ademhaling en ontspanning werken aan het spelen met je eig en energie. Het is een beoefening van krijgskunst en medische en meditatieve technieken . Geschikt voor alle lichamen en leeftijden.

Zumba

Onze Zumba danslessen bieden jou een vrolijke en effectieve workout, de invloeden van zuid Amerikaanse ritmes zorgen voor veel beweging en plezier. Tijdens deze groepslessen staat plezier en lol hebben bovenaan. En zeg nou zelf, lekker dansen op vrolijke muziek is toch ook een feestje! Zumba is voor iedereen geschikt, je hoeft niet te kunnen dansen iedereen kan meedoen. En het mooie is dat je door al het dansen aardig wat calorieën verbrand.

Strong Nation

Strong nation is een revolutionare high-intensity workout (HIIT), waarbij je krachtoefeningen, cardio en plyometrische bewegingen uitvoert op muziek uit alle windstreken. Het is erop gericht je te ondersteunen om je ultieme fitness doelen te behalen. Het is stoer en intensief, maar plezier staat voorop!

De les wordt gegeven door docente Cristine Rigaud.

Yoga Stretch

Een heerlijke yogales met stretch oefeningen in de ochtenden om 6:30 uur

Dance

Een fijn mix van bewegingsmeditatie, creatieve en therapeutische dans. Druk jezelf uit door middel van ritme en flow.

Breath & Movement

Deze les is ontworpen om de verbinding met lichaam en geest te vergroten. De ademhaling wordt geoptimaliseerd door het beoefenen van mobiliteit, flexibiliteit, ademhalingstechnieken en zelfbewustzijn.

Gentle Yoga

Gentle yoga, ook wel zachte yoga genoemd, is een uitstekende keuze voor mensen die te maken hebben met chronische klachten zoals artritis, fibromyalgie, chronische pijn of vermoeidheidssyndroom.
Deze vorm van yoga beweegt het lichaam op een zachte, niet-belastende manier, waardoor het toegankelijk en heilzaam is voor mensen met een fysieke beperking of langdurige gezondheidsproblemen.
Vermindering van stijfheid en pijn, het verbeterd de flexibiliteit.
Verbetering van de mobiliteit, en dus een vergroting van de beweeglijkheid, onafhankelijkheid en verbetering van kwaliteit van leven.
Stressvermindering, met ademen en ontspanning vermindert stress en angst, die vaak gepaard gaan met chronische aandoeningen.
Mentale gezondheid neemt toe, ook door meditatie en mindfulness, die weer een gevoel van innerlijke rust bevorderen.
Aanpassing aan persoonlijke behoeften, in je eigen tempo oefeningen doen zonder risico van overbelasting.
Gentle yoga geeft een holistische benadering om met chronische klachten om te gaan waardoor niet alleen het fysieke lichaam maar ook de geest en emoties ondersteund worden. Je komt beter in balans en ervaart meer welzijn in je dagelijks leven.

Steps

Een fijne manier om verschillende onderdelen van het lichaam te trainen en daarnaast ook nog eens lekker bezig te zijn op muziek. Het is een ideaal alternatief voor hardlopers, doordat je knieën en enkels (veel) minder zwaar belast worden.

Stoel Yoga

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.
Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen.

Volg ons op social media

Telefoon: 06 13 87 15 36

Email: contact@da-luz.nl

Tuinlaan 76 – 3111 AW Schiedam