Groepslessen en begeleiding naar een vitale leefstijl

Wij bieden diversen lessen aan om jou te helpen naar een groter geluk en een fitter leven.

Stel niet uit! Start vandaag nog met een gezondere leefstijl. Hieronder meer informatie over onze groepslessen.

Groeplessen

Yin Yoga

Yin yoga biedt een schat aan voordelen;

Yoga flow

Yoga Flow is een actieve vorm van yoga;

Stoel Yoga

Stoelyoga laat zien dat yoga voor iedereen is, ongeacht leeftijd of blessures.

Yoga

Ieder mens kan yoga beoefenen zolang;

Kracht Fit - Pilates

Begin met Kracht Fit en werk aan conditie en krachtopbouw

Zumba

Onze Zumba danslessen bieden jou een effectieve workout

Kundalini Yoga

Een fijne uitdagende yogales

Afro Dance

Afrodance is een dans-fitness stijl

Strong Nation

Strong nation is een revolutionare high-intensity workout (HIIT)

Yoga Strech

Een fijne uitdagend les met stretch oefeningen in de vroege ochtend

Kleuter Dans

Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Kinder Yoga

Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Hieronder meer uitleg over de lessen

Yin Yoga

Yin yoga biedt een schat aan voordelen die je kunnen helpen pijn van oude blessures, spanning, stress en angsten te verlichten en je algehele welzijn te verbeteren. Yin yoga is heel laagdrempelig, je hoeft niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. In yin yoga worden houdingen lang aangehouden, van 2 tot 5 minuten of langer. Deze houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Hiermee rek je dieperliggende spieren en maak je het schoudergewricht en bekkengebied los. Yin yoga wordt ook wel “meditatieve yoga” genoemd.

Yin Yoga:
> is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken
> bevordert lichaamsbewustzijn en het helpt je thuiskomen bij jezelf, bij wie je werkelijk bent
> is geschikt voor iedereen, voor beginners en gevorderden.

Yoga Flow

Yoga flow is een actieve vorm van yoga die is gericht op het ontwikkelen van je (lichaams)bewustzijn, spierkracht en flexibiliteit. De les wordt gegeven door Gina.

Tijdens de yogaflow combineer ik houdingen uit Hatha & Ashtanga. De les begint altijd met een stukje bewustwording van wat er zich op dat moment in jouw lichaam en/of mind afspeelt. Hierna warmen we het lichaam geleidelijk op, zodat we kunnen toewerken naar houdingen die de mobiliteit in verschillende spiergroepen bevordert. Mobiliteit houdt in dat spieren krachtig en flexibel tegelijk zijn, waardoor je vrij kunt bewegen en je je sterk voelt. Tijdens elke houding zal ik je met mijn duidelijke aanwijzingen begeleiden, met als doel om bewustwording van lichaam en mind te blijven creëren. De les kan fysiek intens worden, maar je bepaalt zelf wat jouw grens is. Zelfacceptatie en zelfliefde staan namelijk centraal tijdens mijn lessen. We sluiten altijd af met een meditatie, dit draagt bij aan een goed herstel waardoor het effect van deze les optimaal zal zijn. Kortom een fysiek uitdagende les met een goede dosis zelfliefde!

Stoel Yoga

Elk lichaam is anders, maar yoga is echt voor iedereen! De aanname dat je voor yoga lenig of heel sterk moet zijn, kan mensen afschrikken. Zonde, want het beoefenen van yoga heeft zoveel positieve effecten op de fysieke en mentale gezondheid.

Met stoelyoga wil ik laten zien dat yoga voor iedereen, ongeacht leeftijd of blessures, toegankelijk is. Bijna elke yogahouding kan vanuit een stoel worden uitgevoerd. Volgens de Iyengar theorie kan je met het gebruik van een hulpmiddel (zoals een stoel) dichter bij de essentie van de yogahouding komen dan wanneer je een yogahouding zonder hulpmiddel verkeerd uitvoert. De stoelyogales kan je vergelijken met de yogaflow. We creëren bewustzijn van lichaam en mind, warmen geleidelijk het lichaam op en werken dan toe naar verschillende Hatha- en Ashtanga houdingen die de fysieke mobiliteit bevorderen. Het verschil is dat je niet op de mat zit, maar op de stoel.

Deze les is voor iedereen toegankelijk die zelfstandig vanuit staande houding op een stoel kan zitten en ook weer zelfstandig kan komen staan. Ideaal dus als je door bijvoorbeeld een blessure of verminderde mobiliteit geen yoga (meer) op de mat uit kan voeren. Deze les kan ook interessant zijn wanneer je gewoon nieuwsgierig bent naar variaties van de yogahoudingen of wanneer je veel op kantoor werkt en wil weten hoe je tijdens je werk je lichaam even een boost kan geven. De stoelyoga sluiten we altijd af met een fijne meditatie en gedurende de hele les staan zelfliefde en zelfacceptatie centraal.

Yoga

Ieder mens kan yoga beoefenen zolang hij of zij ademt. Yoga is veelomvattend. Van fysieke oefeningen tot meditaties, geestversterkende oefeningen, ademhalingsoefeningen, acceptatie van ‘wat is’ en spirituele filosofie. Op iedere leeftijd kan men hier de voordelen van ervaren. Tijdens de les werk je aan je souplesse en spierkracht. Je leert ruimte te nemen om lichaam en geest steeds verder in balans te brengen, je lichaam goed te voelen en om de verbinding met jezelf te versterken.

Kracht Fit - Pilates

Begin met Kracht Fit – pilates en werk aan een gezonde levensstijl. Het is een dynamische manier van groepsfitness met als doel fit, sterk en gezond worden. Kracht Fit betekent op een leuke manier fit worden. De nadruk ligt op kracht en conditie, waarvoor geen machines worden gebruikt. Je lichaam wordt een machine. Kracht Fit bestaat uit functionele oefeningen waarvoor je het hele lichaam gebruikt. De les bevat een hoge mate aan cardio. Je werkt met gewichten, kettle bells, elastieke banden en yoga ballen. Zo ontstaat een afwisselende les waarin zowel kracht als conditietraining aan bod komt, zonder te springen.
De oefeningen voeren we uit op muziek. Werk aan een levensstijl die je leert met Kracht Fit: gezonder leven en meer bewegen. De combinatie van voeding en beweging zorgen ervoor dat je fitter wordt en langer gezond blijft.

Kracht Fit – Pilates:
> voor alle leeftijden en trainingsniveaus
> bepaal zelf je trainingsambitie van de les
> zeer gevarieerde training door de verschillende trainingsvormen.

Afro Dance

We streven naar een vitale en veerkrachtige samenleving waarin jij vrij kunt bewegen. 

Afrodance is een dans-fitness stijl waarbij de inspiratie komt uit de Afrikaanse dans. Deze stijl is zeer vrolijk en hierin kun je je eigen bewegingen en vrijheid kwijt. Tijdens Afro dance kun je op blote voeten en op heerlijke Afrikaanse muziek bewegen.

KUNDALINI YOGA

Wat je kan verwachten is een fijne uitdagende yogales waarbij dynamische yoga oefeningen, ademhalingstechnieken en soms ook meditaties worden toegepast. Na de les voel je je vaak energiek en opgewekt. Als je het een tijdje beoefent zul je merken dat je je zowel fysiek als mentaal sterker voelt en lekkerder in je vel gaat zitten. Alle niveau’s zijn welkom!

Zumba

Onze Zumba danslessen bieden jou een vrolijke en effectieve workout, de invloeden van zuid Amerikaanse ritmes zorgen voor veel beweging en plezier. Tijdens deze groepslessen staat plezier en lol hebben bovenaan. En zeg nou zelf, lekker dansen op vrolijke muziek is toch ook een feestje! Zumba is voor iedereen geschikt, je hoeft niet te kunnen dansen iedereen kan meedoen. En het mooie is dat je door al het dansen aardig wat calorieën verbrand.

Strong Nation

Strong nation is een revolutionare high-intensity workout (HIIT), waarbij je krachtoefeningen, cardio en plyometrische bewegingen uitvoert op muziek uit alle windstreken. Het is erop gericht je te ondersteunen om je ultieme fitness doelen te behalen. Het is stoer en intensief, maar plezier staat voorop!

De les wordt gegeven door docente Cristine Rigaud.

Yoga Stretch

Een heerlijke yogales met stretch oefeningen in de ochtenden om 6:30 uur

Kleuter Dans

Vliegen in een luchtballon, stappen door het bos met de herfstkabouters, springen door de wei met de lente-lammetjes, terwijl de bloemetjes hun blaadjes openen naar de zon. Ga je mee, op reis naar je fantasie?
Anuschka Coumou, gediplomeerd dansdocente, geeft vanaf 6 maart een blok kinderdansles. Kinderen leren zich bewust te worden van hun lichaam, de muziek, de verschillende manieren van bewegen en dansen, van elkaar en de ruimte om hen heen en dit alles op basis van speelse verhaaltjes en fantasie.

Blok van 7 lessen op woensdagen van 14.30-15.15 uur.
Start op 6 maart voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar.

Kinder Yoga

Door het doen van verschillende oefeningen, word je lichaam soepel en sterk. Met de ademhalingsoefeningen, leer je hoe krachtig je ademhaling is. We spreken affirmaties (korte zinnen die het “zijn” versterken) uit, zodat je weet dat alles al goed is. We eindigen altijd met een meditatie, zodat je tot rust mag komen en lekker gaat ontspannen.

De kinderyoga lessen worden aangepast aan de belevingswereld van het kind. De lessen worden gegeven in een kleine groep van max 10 kinderen. Graag 10 min van tevoren aanwezig zijn, zodat de les op tijd kan starten.

Volg ons op social media

Telefoon: 06 13 87 15 36

Email: contact@da-luz.nl

Tuinlaan 76 – 3111 AW Schiedam