Groepslessen en begeleiding naar een vitale leefstijl

Wij bieden diversen lessen aan om jou te helpen naar een groter geluk in ieders leven.

Stel niet uit! Start vandaag nog met een gezondere leefstijl. Hieronder meer informatie over onze groepslessen.

Groeplessen

Yin Yoga

Yin yoga biedt een schat aan voordelen; Lees verder

Yoga flow

Yoga Flow is een actieve vorm van yoga; Lees verder

Senioren yoga+

Als je ouder wordt, merk je aan je lichaam: Lees verder

Yoga

Ieder mens kan yoga beoefenen zolang; Lees verder

Kracht Fit - Pilates

Begin met Kracht Fit en werk aan een; Lees verder

Zumba

Onze Zumba danslessen bieden jou; Lees verder

Kundalini Yoga

Een fijne uitdagende yogales; Lees verder

Stretch & Dance

Een unieke en heerlijke dans les met ballet fitness: Lees verder

Strong Nation

Strong nation is een revolutionare high-intensity workout (HIIT)

Yin Yoga

Yin yoga biedt een schat aan voordelen die je kunnen helpen pijn van oude blessures, spanning, stress en angsten te verlichten en je algehele welzijn te verbeteren. Yin yoga is heel laagdrempelig, je hoeft niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. In yin yoga worden houdingen lang aangehouden, van 2 tot 5 minuten of langer. Deze houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Hiermee rek je dieperliggende spieren en maak je het schoudergewricht en bekkengebied los. Yin yoga wordt ook wel “meditatieve yoga” genoemd.

Yin Yoga:
> is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken
> bevordert lichaamsbewustzijn en het helpt je thuiskomen bij jezelf, bij wie je werkelijk bent
> is geschikt voor iedereen, voor beginners en gevorderden.

Yoga Flow

Yoga flow is een actieve vorm van yoga die is gericht op het ontwikkelen van je (lichaams)bewustzijn, spierkracht en flexibiliteit. De yogahoudingen (asana’s) gaan in een actief tempo, soepel en vloeiend in elkaar over. De ademhaling staat centraal. Yoga flow heeft veel voordelen zoals toename van soepelheid en flexibiliteit van het hele spiersysteem. Elke les sluiten we af in savasana en voel je de stilte om je heen, in jezelf, en voel je wat deze les met je heeft gedaan.

Yoga Flow:
> vergroot je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn
> kalmeert de geest
> bevordert de ontwikkeling van de spieren op een actieve manier waardoor je sterker wordt
> verbetert je houding en je balans.

Yoga+ (Senioren Yoga)

Als je ouder wordt, merk je aan je lichaam dat er allerlei veranderingen plaatsvinden. Ouder worden kan fysiek en geestelijk beperkingen met zich meebrengen. Juist in deze levensfase heeft het lichaam beweging en aandacht nodig. Als je met plezier beweegt, ook al zijn de bewegingen nog zo klein, blijven je lichaam en geest soepel en gaat het bewegen meer als vanzelf. Met yoga kun je ervoor zorgen dat je een zo flexibel mogelijk lichaam krijgt én houdt.

Wij bieden fysieke oefeningen, meditaties, geestversterkende oefeningen en ademhalingsoefeningen. Op iedere leeftijd kun je de voordelen hiervan ondervinden. In de les Senioren yoga+ zijn de oefeningen specifiek bedoeld voor het ouder wordende lichaam. In een rustig tempo worden houdingen op een bewuste, ontspannen en verantwoorde manier aangenomen. Soms zijn aanpassingen handig om yoga fysiek te blijven uitvoeren.
Een stoelyogales bijvoorbeeld is speciaal geschikt voor mensen die op een veilige manier aan lichaamsbeweging willen doen. De yogahoudingen worden zittend op een stoel uitgevoerd of staand achter de stoel. Als het lichaam dit niet toelaat, passen we de oefeningen aan. Ook kunnen een yogablok of yogariem uitkomst bieden, of kun je bolsters en kussens gebruiken. Alle materialen zijn in zaal aanwezig om de les zo comfortabel en energiek mogelijk te maken.

Senioren yoga+:
> verbetert de lichaamshouding, de bloeddruk en algehele gezondheid
> houdt je lichaam en geest soepel; het bewegen gaat meer als vanzelf
> zorgt voor een krachtige geest en voldoende energie om te blijven genieten van het leven.

Yoga

Ieder mens kan yoga beoefenen zolang hij of zij ademt. Yoga is veelomvattend. Van fysieke oefeningen tot meditaties, geestversterkende oefeningen, ademhalingsoefeningen, acceptatie van ‘wat is’ en spirituele filosofie. Op iedere leeftijd kan men hier de voordelen van ervaren. Tijdens de les werk je aan je souplesse en spierkracht. Je leert ruimte te nemen om lichaam en geest steeds verder in balans te brengen, je lichaam goed te voelen en om de verbinding met jezelf te versterken.

Kracht Fit - Pilates

Begin met Kracht Fit – pilates en werk aan een gezonde levensstijl. Het is een dynamische manier van groepsfitness met als doel fit, sterk en gezond worden. Kracht Fit betekent op een leuke manier fit worden. De nadruk ligt op kracht en conditie, waarvoor geen machines worden gebruikt. Je lichaam wordt een machine. Kracht Fit bestaat uit functionele oefeningen waarvoor je het hele lichaam gebruikt. De les bevat een hoge mate aan cardio. Je werkt met gewichten, kettle bells, elastieke banden en yoga ballen. Zo ontstaat een afwisselende les waarin zowel kracht als conditietraining aan bod komt, zonder te springen.
De oefeningen voeren we uit op muziek. Werk aan een levensstijl die je leert met Kracht Fit: gezonder leven en meer bewegen. De combinatie van voeding en beweging zorgen ervoor dat je fitter wordt en langer gezond blijft.

Kracht Fit – Pilates:
> voor alle leeftijden en trainingsniveaus
> bepaal zelf je trainingsambitie van de les
> zeer gevarieerde training door de verschillende trainingsvormen.

Free Movement

We streven naar een vitale en veerkrachtige samenleving waarin jij vrij kunt bewegen. De les ‘Free Movement’ zal jou prikkelen om motoriek, dynamiek, mobiliteit en stabiliteit te ontwikkelen. Op je hurken spelen met je (klein)kinderen, met een zware boodschappentas de trap oplopen en die gevallen zijn van de grond oprapen; alle bewegingen worden makkelijker. Voel je krachtig en flexibel, zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven!

KUNDALINI YOGA

Wat je kan verwachten is een fijne uitdagende yogales waarbij dynamische yoga oefeningen, ademhalingstechnieken en soms ook meditaties worden toegepast. Na de les voel je je vaak energiek en opgewekt. Als je het een tijdje beoefent zul je merken dat je je zowel fysiek als mentaal sterker voelt en lekkerder in je vel gaat zitten. Alle niveau’s zijn welkom!

Zumba

Onze Zumba danslessen bieden jou een vrolijke en effectieve workout, de invloeden van zuid Amerikaanse ritmes zorgen voor veel beweging en plezier. Tijdens deze groepslessen staat plezier en lol hebben bovenaan. En zeg nou zelf, lekker dansen op vrolijke muziek is toch ook een feestje! Zumba is voor iedereen geschikt, je hoeft niet te kunnen dansen iedereen kan meedoen. En het mooie is dat je door al het dansen aardig wat calorieën verbrand.

Strong Nation

Strong nation is een revolutionare high-intensity workout (HIIT), waarbij je krachtoefeningen, cardio en plyometrische bewegingen uitvoert op muziek uit alle windstreken. Het is erop gericht je te ondersteunen om je ultieme fitness doelen te behalen. Het is stoer en intensief, maar plezier staat voorop!

De les wordt gegeven door docente Cristine Rigaud.

Volg ons op social media

Telefoon: 06 13 87 15 36

Email: contact@da-luz.nl

Tuinlaan 76 – 3111 AW Schiedam