Claudia

Ik ben Claudia, anesthesie-verpleegkundige en yogadocente, ik heb mijn werk met mijn hobby gecombineerd en geef deze vorm van yoga met kennis van het menselijk lichaam, met een holistische aanpak en persoonlijke aandacht. Vanaf augustus ga ik gentle yoga geven op de donderdagavond.

Gentle yoga, ook wel zachte yoga genoemd, is een uitstekende keuze voor mensen die te maken hebben met chronische klachten zoals artritis, fibromyalgie, chronische pijn of vermoeidheidssyndroom.
Deze vorm van yoga beweegt het lichaam op een zachte, niet-belastende manier, waardoor het toegankelijk en heilzaam is voor mensen met een fysieke beperking of langdurige gezondheidsproblemen.
Vermindering van stijfheid en pijn, het verbeterd de flexibiliteit.
Verbetering van de mobiliteit, en dus een vergroting van de beweeglijkheid, onafhankelijkheid en verbetering van kwaliteit van leven.
Stressvermindering, met ademen en ontspanning vermindert stress en angst, die vaak gepaard gaan met chronische aandoeningen.
Mentale gezondheid neemt toe, ook door meditatie en mindfulness, die weer een gevoel van innerlijke rust bevorderen.
Aanpassing aan persoonlijke behoeften, in je eigen tempo oefeningen doen zonder risico van overbelasting.
Gentle yoga geeft een holistische benadering om met chronische klachten om te gaan waardoor niet alleen het fysieke lichaam maar ook de geest en emoties ondersteund worden. Je komt beter in balans en ervaart meer welzijn in je dagelijks leven.