Eva

Ik ben Eva, gediplomeerd yogadocent in Ashtanga yoga en kinderyoga. Begeleiding in mijn lessen doe ik met veel toewijding, ook specifiek gericht op mensen die bijvoorbeeld nog weinig ervaring hebben met yoga of pijnklachten ervaren. Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zich op hun gemak voelen in de les en op een veilige manier hun eigen grenzen leren verkennen op de mat, waarbij ruimte is voor plezier!

Verder deel ik graag nog mijn visie over Ashtanga yoga. Het is heel kort samengevat een energieke en krachtige yogavorm waarbij een diepe ademhaling centraal staat. Mede daarom wordt Ashtanga nog weleens gezien als een lichamelijk zware yogavorm, die enkel weggelegd is voor zeer sportieve en lenige yogi’s. Ik geloof er echter in dat door eenieder, zowel jong als oud, mensen met of zonder pijnklachten deze vorm van yoga kunnen beoefenen en eenieder er gebaat bij kan zijn. 

Het heeft naar mijn mening vooral te maken met het (leren) luisteren naar je eigen lichaam en de beoefening hierop, met goede begeleiding, aan te kunnen passen. Hier zal ik mij dan ook voor blijven inzetten.